Dokumentärt och avslappnat bröllop i Skansen, Djurgården, Stockholm

Bröllopsfest på Skansen, Djurgården

Djurgården. Det var en riktigt varm dag i augusti och det var andra gången jag besökte Skansen, en av Stockholms mest populära turistattraktioner och destinationer, även känd som ett utomhusmuseum. Utsikten över Stockholm från Oscarsterrassen (där ceremonin hölls) är enastående och ett stort plus till varför man ska välja denna plats för ceremonin. Det är inte heller så dumt att trädkronorna är formade som hjärtan, naturfenomen eller inte - det är ganska snyggt. 

Den rock n roll-inspirerade bruden och den svansklädda brudgummen anländer tidigt till den stora ingångsporten till Skansen. Det finns till och med tid för chips (med eller utan ketchup är den svåra frågan) och glass innan vi beger oss till ceremonilokalen. 

Bruden kommer ursprungligen från Härjedalen, så bröllopsparet har ordnat så att två violinister eskorterar dem till ceremonin och spelar folkmusik från detta område. Ett utmärkt sätt att hedra och binda samman arvet och valet av plats. Bröllopet är en blandning av mycket gamla svenska traditioner och ett modernt, roligt och avslappnat bröllopspar som bara vill ha roligt. 

Roliga och kreativa bröllopsporträtt

Efter ceremonin skickas gästerna i en chartrad buss till middagsplatsen vid Kungliga konsthögskolan på Skeppsholmen. Bröllopsparets transport är roligare och miljövänligare - kollektivtrafiken. Men vi tar den snabba vägen med färjan. Innan dess tar vi några roliga och kreativa porträtt på karusellerna. Vi skrattar alla gott för att den snurrar så fort. Naturligtvis finns det också en hel del turister på Skansen och de vill också ta några bilder med paret. Det är svårt att inte skratta, för det är bara ganska roligt. 

Funderar du på att gifta dig i Stockholm? Se här om du vill gifta dig på en båt. (blogginlägg kommer snart)

Föregående
Föregående

Den ultimata guiden till att gifta sig i Stockholm

Nästa
Nästa

De 11 bästa tipsen för din bröllopsplanering